Podcast

Podcast De Dag: kan in Nederland het parlement ook geschorst worden?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: kan in Nederland het parlement ook geschorst worden?

Woedende reacties in het Verenigd Koninkrijk: premier Johnson wil het parlement tot 14 oktober schorsen, zo'n tweeënhalve week voor de brexit-deadline. Britse volksvertegenwoordigers zeggen dat ze buitenspel worden gezet, zodat ze een no-deal-brexit niet kunnen dwarsbomen. Een "ongekende" stap, volgens onze correspondent Tim de Wit. Zou zoiets in Nederland ook kunnen?

In podcast De Dag vertelt historicus en podcaster Pieter Gerrit Kroeger in welke "zeer uitzonderlijke omstandigheden" dat in het verleden is gebeurd.

{podcast audio="114695" caption="#403 - Kan in Nederland het parlement ook geschorst worden?" }

Ook SP-Kamerlid Renske Leijten schuift aan: zij verzette zich hevig tegen de brexit-noodwet van minister Blok, waarbij ministers tijdelijk op eigen houtje wetten kunnen aanpassen of intrekken. "Zelfs bij de bankencrisis gebeurde dat niet."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie