Podcast
NOS

Podcast De Dag: de klimaatpijn van Afrika

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de klimaatpijn van Afrika

Veel Afrikaanse landen stoten weinig uit, maar worden hard geraakt door klimaatverandering. Correspondent Elles van Gelder maakte een indrukwekkende reis door een gebied dat nu al onbewoonbaar wordt.

#1215 - De klimaatpijn van Afrika  - De Dag

De klimaattop in Egypte is voorzichtig bemoedigend begonnen voor Afrikaanse landen. Want voor het eerst staat officieel op de agenda dat rijke landen, als grootste vervuilers, arme landen - die een veel kleinere rol hebben gespeeld bij klimaatverandering -, moeten gaan helpen om schade te vergoeden. Veel Afrikaanse landen stoten weinig uit, maar worden hard geraakt en kunnen de problemen door klimaatverandering niet zelf het hoofd bieden. Meerdere plekken worden daardoor nu al onbewoonbaar.

Correspondent Elles van Gelder bezocht zo'n plek in Somalië, waar het al twee jaar niet heeft geregend. Ze reisde naar een stad die de VN bestempelt als een van dé honger-hotspots van de wereld: Baidoa. In de podcast vertelt ze over de slachtoffers die klimaatverandering daar nu al maakt. En hoe deze plek het voorland kan zijn van zoveel andere plekken op het Afrikaanse continent.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Gerelateerde podcast

Het China van Xi

Het China van Xi

Ster advertentie
Ster advertentie