Podcast

NOS Voetbalpodcast #32: 'Artiest Depay voelt zich lekker in Oranje'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #32: 'Artiest Depay voelt zich lekker in Oranje'

[NOS] Normaal gesproken blikken de commentatoren van de NOS elke maandag terug op het voetbalweekend. Vanwege de EK-kwalificatieduels van Oranje is dat nu even anders. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Kort na de 4-0 zege van Nederland op Wit-Rusland schoven Jeroen Elshoff, Jeroen Stekelenburg en Jeroen Grueter in de catacomben van De Kuip aan bij presentator Arno Vermeulen.

{podcast audio="82604" caption="NOS Voetbalpodcast #32: 'Artiest Depay voelt zich lekker in Oranje'" }

De commentatoren zijn het met elkaar eens: Memphis Depay was met twee doelpunten en twee assists de absolute uitblinker van Oranje. "Vanaf het eerste moment was hij fantastisch", zegt Jeroen Elshoff, die de wedstrijd op televisie van commentaar voorzag.

"Toen ik hem al snel een hakbal zag proberen, werd ik wel een beetje bang. Zoiets kan ook verkeerd uitpakken. Dan wordt het een show waarin niets lukt. Maar juist de dingen die hij deed, waren heel effectief. Dan ziet het er geweldig uit."

Artiest Depay

Ook Jeroen Grueter, die samen met Arno Vermeulen namens Langs de Lijncommentaar van het duel deed, genoot van Depay. "Hij is een artiest en voelt zich lekker bij Oranje."

Hij vervolgt: "Hij heeft een moeilijke tijd bij Olympique Lyonnais. Dan komt -ie hier en dan laat -ie het zien ook. Af en toe een hakje moet dan ook kunnen", stelt Grueter.

Volgens Oranje-verslaggever Jeroen Stekelenburg heeft Depay de basis voor zijn goede spel gelegd op de trainingen in Zeist. "Afgelopen maandag was de training klaar en dan staat hij nog een halfuur lang ballen op het doel te rossen. Toch mooi dat dat in zo'n jongen zit."

De manier waarop Nederland met speels gemak won, heeft indruk gemaakt op de commentatoren. Al plaatst Elshoff een kanttekening. "Het was wel Wit-Rusland hè, jongens. Kom op. We moeten niet doen alsof Oranje wereldkampioen is geworden."

"Je moet niet doen alsof het allemaal vanzelfsprekend is", countert Grueter. "We hebben vier heel slechte jaren gehad en dit is gewoon een heel duidelijke overwinning."

Duitsland

Tot slot wordt er ook nog vooruitgekeken naar het volgende EK-kwalificatieduel van Oranje: zondag in de Johan Cruijff Arena tegen Duitsland. De heren zijn wat dat betreft eensgezind: "We tekenen voor een puntje."

NOS Voetbalpodcast

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt voetbalcommentator Arno Vermeulen, met een wisselende selectie commentatoren en presentatoren, de voetbalwedstrijden van de afgelopen week. Je vindt de podcast iedere maandag op nporadio1.nl/podcasts, of in je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie