Podcast

Podcast De Dag: De routekaart: sleutel tot meer draagvlak?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De routekaart: sleutel tot meer draagvlak?

Het kabinet presenteerde gisteravond 'de routekaart', een systeem dat lijkt op het veelgeroemde 'Ierse model'. Hoe werkt het en is het de sleutel tot een succesvol coronabeleid?

#692 - De routekaart: sleutel tot meer draagvlak?

Tot er een coronavaccin is moeten we leren leven met maatregelen die telkens aangescherpt of afgeschaald worden, afhankelijk van het aantal besmettingen. Maar hoe krijg je burgers daar op langere termijn in mee, als het draagvlak nu al steeds verder afbrokkelt? Het nieuwe toverwoord is: de routekaart. Een idee dat lijkt op het veelgeroemde 'Ierse model'. Hoe werkt het en is het de sleutel tot een succesvol coronabeleid?

Zwakke en sterke punten

In podcast De Dag legt Marco Zannoni van het COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, uit hoe het systeem werkt en wat er de sterke en zwakke punten van zijn. De routekaart biedt volgens hem houvast en perspectief, maar het betekent zeker niet dat de discussie over de maatregelen nu weggenomen is. Zo is ook te zien in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, waar een zelfde soort systeem is ingevoerd.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie