Podcast

Vrouwen zijn het grootste struikelblok van Boris Johnson

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrouwen zijn het grootste struikelblok van Boris Johnson

[EO - RAD1] In Manchester was deze week het jaarlijkse partijcongres van de Britse Conservatieven, de partij van premier Boris Johnson. En het onderwerp van gesprek op dit congres zijn niet zozeer de Brexit-perikelen, maar de escapades van Johnson. In Brexit: de Podcast praten correspondent Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn je bij over alle ontwikkelingen.

Het gedrag van de Britse premier wordt onderzocht toen hij nog burgemeester van Londen was. De Amerikaanse zakenvrouw en voormalig fotomodel Jennifer Arcuri staat hierin centraal. Zij zou bevriend zijn geweest met Boris Johnson ten tijde van zijn burgemeesterschap. "We weten nu alleen dat de vriendschap verder ging, en er wordt gesproken over een seksuele relatie, zogenaamde friends with benefits", aldus correspondent Tim de Wit.

{podcast audio="116000" caption="#5 - Het grootste struikelblok van Boris Johnson? Vrouwen..." }

En dat is, volgens De Wit, niet het enige verhaal dat nu de ronde doet. Journaliste Charlotte Edwardes schreef afgelopen weekend in haar column dat ze bij een lunch twintig jaar geleden onaangenaam werd aangeraakt door Boris Johnson. "Zij werd in haar dij geknepen op een manier die deed vermoeden dat hij meer wilde dan alleen een gezellig gesprek"

Slaappil

Johnson ontkent alle beschuldigingen. Volgens Arend Jan Boekestijn zou een rechtszaak voor de premier heel vervelend zijn. "Dominic Cummings, de belangrijkste adviseur van Johnson, zal zeggen dat deze dames met hun verhalen hen alleen maar willen afhouden van het uitvoeren van de wil van het volk."

Boekestijn denkt ook dat de advocaten deze dames gaan benaderen, want die zien nu kansen. "Dit alles lijkt mij een reden voor Boris Johnson om een extra slaappil te nemen ’s nachts."

Ster advertentie
Ster advertentie