Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: feit en/of fictie in The crown

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: feit en/of fictie in The crown

De serie over het Britse koningshuis is zo goed dat de minister van cultuur bang is dat kijkers feit en fictie niet meer uit elkaar kunnen houden. Het beeld van de Windsors is te negatief, is de kritiek. Hoe ver van de werkelijkheid staat The Crown af?

{podcast audio="465203" caption="#727 - Feit en/of fictie in The Crown" }

In Groot-Brittannië is discussie ontstaan over het vierde seizoen van The Crown. De serie over het Britse koningshuis is zo goed dat veel kijkers het hele verhaal voor echt aannemen, is de gedachte, terwijl het natuurlijk een gedramatiseerde versie van de werkelijkheid is - fictie dus. De Britse minister van cultuur zei deze week dat Netflix dat er aan het begin van elke aflevering expliciet bij moet gaan zeggen. Een fictiewaarschuwing. Maar hoe ver staat The Crown van de werkelijkheid af?

Hieke Jippes was in de tijd waar het vierde seizoen over gaat correspondent in Groot-Brittannië en weet veel over het Britse koningshuis. Ze vertelt in podcast De Dag wat er wel en niet klopt van onder andere het horkerige en jaloerse beeld dat in de serie van prins Charles wordt neergezet, en het beeld van het naïeve 'slachtoffer' prinses Diana.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie