Podcast
AVROTROS

Week van de Podcast: Marieke Derksen recenseert De Gijzeling van Gladbeck

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Week van de Podcast: Marieke Derksen recenseert De Gijzeling van Gladbeck

"Hier heb ik echt van genoten. Ik had nog nooit van deze bankoverval gehoord en ik wil echt weten hoe dit afloopt. Wat een bizar verhaal!"

#119 - Marieke Derksen recenseert de Gijzeling van Gladbeck - Miss Podcast

In Miss Podcast kiest presentator Mischa Blok een bestaande podcast die bij haar hoofdgast past. Aan deze hoofdgast de taak om de betreffende podcast te beluisteren en te recenseren. Marieke Derksen is verslaafd aan de Amerikaanse podcast My favourite murder, waarbij de combinatie van true crime en humor haar aanspreekt. Die combinatie vind je ook terug in De Gijzeling van Gladbeck.

Trailer - De Gijzeling van Gladbeck - De Gijzeling van Gladbeck

In De Gijzeling van Gladbeck maken schrijver Marcel van Roosmalen en zijn jeugdvriend Roel Gootzen een roadtrip door Duitsland voor de reconstructie van een bankoverval die in 1988 in Gladbeck plaatsvond. Marieke Derksen: "Wat heel prettig is, is dat je niet alleen de feiten krijgt, maar je voelt ook hoe het daar is: de vreselijke cafés met schrootje, de verloederde oude flats."

Gezellig

"Het is crime en het is een roadtrip van twee heren: Roel heeft er heel veel zin in, Marcel minder. Dan stappen ze de auto in en Marcel heeft koorts. Daar ga ik dan echt voor zitten met een kop koffie. Marcel heeft normaal al tegenzin, en dan heeft hij 39 graden koorts, dat wordt gezellig! En wat Marcel heel goed kan, is de details omschrijven, dat gevoel voor dat troosteloze Ruhrgebied, heel treurig en lelijk en ik kan heel erg genieten van lelijkheid."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie