Podcast

Podcast De Dag: Verpleeghuizen vrezen voor tweede 'stille ramp'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Verpleeghuizen vrezen voor tweede 'stille ramp'

Het dreigt opnieuw helemaal mis te gaan in de verpleeghuizen. De coronabesmettingen lopen op en het zorgpersoneel valt massaal uit.

#698 - Verpleeghuizen vrezen voor tweede 'stille ramp'

Gemiddeld zit 10% van de medewerkers van verpleeghuizen ziek thuis en op sommige plekken is dat zelfs de helft van het personeel. Het Rode Kruis en het leger springen al bij, maar de vraag is hoe lang dit vol te houden is en wat het betekent voor de ruim twee miljoen kwetsbare mensen die in Nederland in verpleeghuizen wonen of thuiszorg krijgen.

In podcast De Dag vertelt Amnon Weinberg van de zorgorganisatie Zorg en Behandeling voor Ouderen hoe nijpend de situatie is. Hij zag van dichtbij hoe mensen tijdens de eerste golf al door de hoeven zakten en hoe er sindsdien geen moment is geweest om bij te tanken. Weinberg is bang voor een tweede 'stille' ramp, waarbij het kabinet en het OMT teveel gericht zijn op de ziekenhuiszorg terwijl er rampzalige situaties dreigen in de verpleeghuizen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie