Naar homepage
Podcast

Formule 1-podcast #7: Wakker geschud door knallende banden op Silverstone

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Formule 1-podcast #7: Wakker geschud door knallende banden op Silverstone

[NOS] In de Formule 1-podcast van deze week bespreekt verslaggever Louis Dekker de Grand Prix van Groot-Brittannië met oud-coureur Jan Lammers en NOS-commentator van de Formule 1 Hans van Loozenoord. En, volgens de commentatoren, een slaapverwekkende race waar een lekke band opeens voor spektakel zorgde in de laatste minuten.

#7 - Wakker geschud door knallende banden op Silverstone (S02)

Lewis Hamilton reed bijna de gehele laatste ronde met een lekke voorband, maar wist toch de winst binnen te halen. "Het verbaasde ons allemaal wel", zegt Lammers. "Met al die informatie die je krijgt, dat je exact weet hoe warm je banden zijn. Dan zou je dit soort dingen toch voor kunnen zijn."

Lekrijden

In deze nieuwe NOS Formule 1-podcast hoor je uitgebreid hoe die allerlaatste ronde werd beleefd door Mercedes én door de winnaar zelf als ooggetuige van zijn eigen laatste ronde. De bandenspanning op Silverstone bleek niet alleen voor Hamilton een probleem te zijn, ook Valtteri Bottas en Carlo Sainz reden lek.

Max Verstappen kon profiteren en de tweede plek pakken. Maakt hem dat een morele winnaar of morele verliezer?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie