Naar homepage
Podcast

We gaan (toch!) beginnen: met de NOS olympische podcast

foto: NOS olympische podcastfoto: NOS olympische podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. We gaan (toch!) beginnen: met de NOS olympische podcast

[NOS] Over precies een jaar beginnen in Tokio, als alles goed gaat, de Olympische Spelen. Het aftellen naar die openingsceremonie begint vrijdag 24 juli met iets nieuws: de NOS olympische podcast. Een serie van dertig persoonlijke gesprekken met olympische sporters.

NOS-presentatoren Henry Schut en Jeroen Stekelenburg gaan, om en om, op bezoek bij een Nederlandse sporter voor een ontspannen gesprek van ongeveer een uur. Een gesprek dat verder gaat dan 'wat ging er door je heen op dat moment' en waarbij je de sporter en de mens achter de sporter beter leert kennen.

De gasten zijn de crème de la crème van de Nederlandse topsport, en in de meeste gevallen ook medaillekandidaat in Tokio. De aftrap wordt verzorgd door Pieter van den Hoogenband, de chef de mission. Hij praat in de podcast onder meer over zijn eigen Olympische ervaring: hoe hij in 1996 onder de indruk was van het Olympisch volleybalgoud, of hij nog steeds sporter is of inmiddels ook een beetje 'bobo' en over zijn ontmoeting met Eddie Vedder van Pearl Jam.

We gaan (toch) beginnen!

Wielrenners Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland vertellen onder meer over hoe zij tijdens een training bij de Apenheul hoorden dat de Spelen niet door zouden gaan. Eva de Goede is momenteel de beste hockeyster ter wereld. Maar haar vorige Olympische Spelen waren een drama. En met handbalster Estavana Polman gaat het natuurlijk over de wereldtitel, maar ook over het moederschap.

En verder...

Verder vragen we ons af: wordt judoka Noël van 't End in Tokio de nieuwe Anton Geesink? En hoe inspireert Geesink hem? En surfer Kiran Badloe gaat ook naar Tokio. Hij leerde het vak van Dorian van Rijsselberghe, maar inmiddels is de meester de leerling voorbij. En dus gaat niet Dorian, maar Kiran Badloe naar de Olympische Spelen.

De NOS olympische podcast

De NOS olympische podcast had eigenlijk in maart dit jaar moeten beginnen, met vandaag de laatste aflevering voor de Spelen. Maar het moge bekend zijn: de coronacrisis gooide roet in het eten van de podcast én de Spelen zelf.

Daarom is vanaf vrijdag 24 juli de eerste NOS olympische podcast te beluisteren, met elke week een nieuwe. Vanaf september komt er iedere twee weken een nieuwe olympische podcast online.

Na dertig interviews is de laatste aflevering te horen in juli 2021, precies op het moment dat de Olympische Spelen in Tokio, hopelijk, eindelijk beginnen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie