Podcast

Podcast De Dag: over Britney, Lindsay, Amanda en al die anderen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: over Britney, Lindsay, Amanda en al die anderen

De veelbesproken documentaire Framing Britney Spears roept vragen op over hoe jonge, vrouwelijke sterren die rond de eeuwwisseling doorbraken werden behandeld door de roddelpers én andere media.

#779 - Over Britney, Lindsay, Amanda en al die anderen - De Dag

In de New York Times-documentaire Framing Britney Spears is te zien hoe Britney Spears als tiener terechtkwam in een seksistische wereld, ten prooi viel aan paparazzi en zag hoe de wereld smalend reageerde toen ze onder de druk bezweek en in de problemen raakte. Ze is niet de enige: ook Lindsay Lohan, Amanda Bynes, en nog veel meer sterren van toen (de zogenoemde 'zeroes') gaan nog altijd gebukt onder die tijd. Dat geldt overigens ook mannelijke sterren die volwassen werden in de spotlights.

Journalist Anke Meijer vertelt in podcast De Dag wat het leven van deze piepjonge sterren in die tijd zo zwaar maakte. Meijer schrijft voor onder andere NRC en de VPRO over populaire cultuur en werkte in de tijd dat Britney doorbrak voor een tienerblad. "Alles was destijds gericht op shaming", zegt ze. Veel van wat er toen gebeurde, kan nu echt niet meer. Toch vraagt ze zich af of er in twintig jaar tijd wel zo veel is veranderd. Worden de sterren van nu wel beter beschermd en begeleid?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie