Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: De reis van Sjoerd Den Daas naar de Oeigoeren

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De reis van Sjoerd Den Daas naar de Oeigoeren

In De Dag blikt Sjoerd den Daas terug op zijn reis naar de regio in China waar moslimminderheden zwaar onderdrukt worden. Hij laat ook getuigenissen horen van Oeigoeren die in strafkampen hebben gezeten en die hij telefonisch kon bereiken.

#699 - De reis van Sjoerd Den Daas naar de Oeigoeren

NOS-China-correspondent Sjoerd den Daas maakte een bijzondere en heftige reis naar Xinjiang, de regio in het Westen van China waar moslimminderheden zwaar onderdrukt worden. Mogelijk een miljoen Oeigoeren, Kazakken en anderen zitten daar in Chinese gevangenkampen opgesloten.

Sjoerd wilde de kampen zelf zien en proberen mensen te spreken. Vanaf zijn aankomst op het vliegveld wordt hij gevolgd door de autoriteiten, die hem zijn hele reis op de hielen blijven zitten. Toch lukt het hem om beelden te schieten, en verhalen te horen.

Slecht slapen

In podcast De Dag blikt hij terug op zijn reis en vertelt hij hoe hij sindsdien niet goed meer slaapt. Door de verhalen die hij gehoord heeft, de angstige blik van Oeigoeren die niet met hem durfden te praten en de mannen die hem overal volgden waar hij maar ging. Ook laat hij de soms gruwelijke getuigenissen horen van Oeigoeren die naar het buitenland vluchtten en die hij telefonisch kon bereiken.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie