Podcast

Podcast De Dag: de macht van gas

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de macht van gas

Met de extreem hoge energieprijzen en de groeiende afhankelijkheid voor gas van Rusland, hangt de vraag weer boven de markt of het wel verantwoord is om de Groningse gasvelden te sluiten.

#942 - De macht van gas - De Dag

Experts staan ervan te kijken: de gasprijzen schieten de laatste dagen door het dak, er lijkt geen rem op te zitten. Het is een wereldwijd probleem, maar Nederland is door de sluiting van het Groningse gasveld extra kwetsbaar geworden voor extreme gasprijzen en mogelijk zelfs voor energietekorten, waarschuwden experts deze week. De vraag wordt daarom alweer hardop gesteld of de Groningse gaskraan niet toch open moet blijven.

De in Groningen geboren en getogen Wendelmoet Boersema schreef het boek Gronings Goud over de macht van gas en de rol van Rusland. Ze vertelt in podcast De Dag hoe ze in Groningen de bui alweer voelen hangen en hoe we ons in Nederland, ondanks alle discussie over het gas, toch nog door de prijzen laten verrassen. Duidelijk is in ieder geval dat de extreem hoge energieprijzen meer zijn dan een incident.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie