Podcast

Podcast De Dag: 'Bij Broekers-Knol mislukte alles'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Bij Broekers-Knol mislukte alles'

Demissionair staatssecretaris Broekers-Knol ligt onder vuur. En dat is niet voor het eerst. Sinds haar aantreden zijn de problemen op haar portefeuille alleen maar groter geworden, vertelt Nieuwsuur-verslaggever Jeroen Stans in de podcast.

#941 - 'Bij Broekers-Knol mislukte alles' - De Dag

Demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol heeft zich dit weekend de woede op de hals gehaald van de Tweede Kamer met haar inmiddels veel besproken interview in het AD. Daarin zegt ze dat er mogelijk honderdduizend Afghaanse vluchtelingen naar Nederland willen komen en dat het zonde voor Afghanistan zou zijn als er teveel hoogopgeleide mensen uit het land vertrekken. Een dag later kwamen er excuses, maar het geduld met Broekers-Knol lijkt in politiek Den Haag wel zo'n beetje op, ook bij coalitiegenoten. Want ze werkt zich keer op keer in de nesten, toont weinig empathie, mist dossierkennis en licht de kamer laat, niet of onvolledig in - zo luidt de kritiek breeduit. Een aantal oppositiepartijen overweegt vandaag een motie van wantrouwen of afkeuring in te dienen.

Nieuwsuur-verslaggever Jeroen Stans volgt Broekers-Knol al sinds haar aantreden als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en vertelt in podcast De Dag hoe de problemen op die zware en gevoelige portefeuille onder Broekers Knol alleen maar groter zijn geworden.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie