Podcast

Podcast De Dag: Hoe 'kingmaker' Trump de touwtjes in handen houdt

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe 'kingmaker' Trump de touwtjes in handen houdt

Een flink aantal prominente Republikeinen schaart zich vierkant achter president Trump en zijn fraudeclaim. Welke belangen op korte en lange termijn schuilen daar achter?

#713 - Hoe 'kingmaker' Trump de touwtjes in handen houdt - De Dag

Terwijl steeds meer wereldleiders Joe Biden feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning en de steun voor Trump bij de hem normaal goed gezinde media afbrokkelt, schaart juist een flink aantal prominente Republikeinen zich achter de president. Ook zij accepteren de verkiezingsuitslag niet, al is er geen enkel bewijs voor de verkiezingsfraude waar Trump het over heeft. Welke belangen spelen er op de achtergrond mee, hoe lang kan Trump nog rekenen op die steun en op welke manier zal hij de koers van de partij de komende jaren blijven bepalen?

In podcast De Dag vertelt politicoloog en Amerika-kenner Raymond Mens, schrijver van het boek Lang leve Trump, over de positie van 'kingmaker' Trump in de partij. De president regeert volgens hem als 'een soort Tony Soprano': wie niet loyaal aan hem is, vliegt eruit. Ook als blijkt dat Trump zijn juridische strijd verliest en Biden in januari president wordt, zullen de Republikeinen volgens hem weinig gedaan krijgen zonder de zege van Trump.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie