Naar homepage
Podcast

Voetbalpodcast #105: 'Bij PSV moesten alle ramen open, tijd voor een frisse wind'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalpodcast #105: 'Bij PSV moesten alle ramen open, tijd voor een frisse wind'

[NOS] In de NOS Voetbalpodcast bespreekt Arno Vermeulen het nieuws van de afgelopen week met commentatoren Jeroen Grueter, Jeroen Stekelenburg en Jan Roelfs.

#105 - 'Bij PSV moesten alle ramen open, tijd voor een frisse wind'

De commentatoren praten onder meer over de nieuwste aftraptijd in de eredivisie (zaterdag 16.30 uur), de grootste voetballers op dit moment en hun leeftijd én zijn het niet helemaal eens met de nieuwe opzet van de competitie waarin de 'grote wedstrijden' later in het jaar gepland staan.

Roger Schmidt

Maar de hamvraag van de nieuwste podcast is: hoe welkom is de nieuwe trainer Roger Schmidt bij PSV?

Stekelenburg is nieuwsgierig naar wat er allemaal staat te gebeuren bij PSV. "Alles zal anders gaan daar, dus dat zal best wel even wennen zijn. Maar dit kan veel betekenen voor de ontwikkeling van individuele spelers. Het is wel de club waar ik het meest naar uitkijk en nieuwsgierig naar ben", zegt Stekelenburg.

Grueter ziet het als een welkome verandering bij PSV. "Je moet breken met het verleden gezien de prestaties van afgelopen seizoen. Je wil een stijlbreuk forceren en dus moet je alle ramen tegen elkaar openzetten zodat er een frisse wind doorheen kan waaien. Dat had PSV natuurlijk heel hard nodig", aldus Grueter.

Frank de Boer

Vermeulen, Grueter, Stekelenburg en Roelfs gaan ook in op het vertrek van Frank de Boer bij Atlanta United. Vermeulen herinnert de anderen aan de buitenlandse clubs waar De Boer het als trainer niet haalde, in Italië (Internazionale), Engeland (Crystal Palace) en nu in Amerika. Vermeulen: "Wat zegt dit over de kwaliteiten van Frank de Boer en kan hij misschien alleen in Nederland succesvol zijn?"

Grueter: "Cijfermatig heeft hij het wel aardig gedaan, hij was vorig jaar bijna kampioen geworden van de MLS. Het is met name na de coronaperiode helemaal verkeerd gegaan, waarin hij drie nederlagen op rij moest incasseren."

Het zijn vooral die drie nederlagen die hem de das om hebben gedaan, zegt Roelfs. "Maar om nou te zeggen dat Frank de Boer niet meer in het buitenland kan werken vind ik een brug te ver."

Volgens Stekelenburg heeft De Boer absoluut de kwaliteiten om een club te leiden, maar een team helemaal naar zijn hand zetten heeft de commentator nog niet gezien bij de trainer. "Hij heeft het nu zo vaak geprobeerd, dat je daar wel je vraagtekens bij kan zetten", stelt Stekelenburg.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie