Podcast

Podcast De Dag: Wat Navalny gevaarlijk maakt voor Poetin

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat Navalny gevaarlijk maakt voor Poetin

Er wordt wel gezegd dat de Russische president Poetin voor niemand bang is, behalve voor Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider ligt sinds dit weekend in het ziekenhuis, na een vermoedelijke vergiftiging. Wat maakt hem gevaarlijk voor Poetin?

#655 - Wat Navalny gevaarlijk maakt voor Poetin - De Dag

In podcast De Dag vertelt Rusland-kenner Helga Salemon over het onderzoek dat Navalny al jaren doet naar corruptie door Russische machthebbers en hoe dat de elite in de problemen brengt. Hij werkt met een groot team dat volgens haar op een razend knappe manier allerlei explosieve informatie boven tafel krijgt. Naast dit 'journalistieke' werk, profileerde Navalny zich in de loop der jaren steeds meer als politicus waar het Kremlin niet meer omheen kan.

Aleksej Navalny ligt sinds dit weekend in het ziekenhuis nadat hij donderdag tijdens een vlucht onwel was geraakt. Zijn medewerkers denken dat hij vergiftigd is. Hij is eerder al op verschillende manieren tegengewerkt en het is ook bepaald niet de eerste keer dat vijanden van het Kremlin iets overkomt. In de podcast kijken we verder naar verschillende zaken die doen denken aan wat er nu met Navalny is gebeurd.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie