Podcast

Podcast 'Waarom' #1: Een fatale vriendschap

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast 'Waarom' #1: Een fatale vriendschap

[VPRO] In 1997 kiezen de 17-jarige Tom en de 18-jarige Bjorn ervoor een einde aan hun leven te maken. Bjorn sterft, Tom overleeft de poging. Bij de familie en vrienden van Bjorn slaat zijn dood in als een bom. Hoewel zij nooit van die Tom hadden gehoord, zijn ze hem de jaren daarna nooit gaan opzoeken. Beter nog: twintig jaar lang is er geen woord gerept over dit voorval. Maker Eva Moeraert, de voormalige vriendin van Bjorn, doorbreekt de stilte en gaat op zoek naar het waarom.

Waarom #1: Wat is er met Bjorn gebeurd?

Waarom is een vijfdelige podcast van Eva Moeraert en de VPRO over vriendschap, onverwerkt verdriet en de donkere zijde van de jaren 90.

Waarom stapten deze twee jongens uit het leven? Waarom had nog nooit iemand gehoord van Tom? Wat voor rol speelde de metal grunge-muziek waar Bjorn naar luisterde in deze keuze? En waarom zijn ouders en vrienden twintig jaar lang nooit op zoek gegaan naar antwoorden?

Luister naar Waarom

Luister de eerste aflevering van de podcast Waarom via nporadio1.nl/podcasts, op iTunes, Stitcher. of via vpro.nl/waarom. Abonneer je nu om geen aflevering te missen!

Met iemand praten?

Wil je naar aanleiding van deze podcast met iemand praten? Neem dan contact op met MIND Korrelatie of 113, bij hen kun je zowel via de chat als telefonisch dag en nacht terecht.

Ster advertentie
Ster advertentie