Podcast

Dit doen we op NPO Radio 1 in De Week van de Podcast

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit doen we op NPO Radio 1 in De Week van de Podcast

[NPO] In de week van 25 tot en met 31 oktober geeft NPO Radio 1 extra aandacht aan podcasts. Er verschijnen nieuwe titels, luisteraars vertellen over hun favoriete podcasts, je kunt live vragen stellen aan makers én je kunt meekijken bij de totstandkoming van twee bekende podcasts.

Deze nieuwe titels verschijnen:

Opvliegers

Een podcast met een persoonlijk startpunt: Elles de Bruin raakt in de overgang en wilt het naadje van de kous hierover weten. Een achtdelige informatieve serie van Omroep Max waarin alle facetten van de overgang ter sprake komen.

Dossier AIVD

Een podcast van KRO-NCRV die een kijkje achter de schermen geeft bij de inlichtingendienst AIVD die dit jaar 75 jaar bestaat. In acht afleveringen wordt de werkwijze van de AIVD toegelicht.

Ronnie

Een podcast van KRO-NCRV waarin een jonge vader (Ruben Pest) op zoek gaat naar de ideale wereld voor zijn kind Ronnie.

..Over De Week van de Podcast

'De podcast opent een wereld aan nieuwe luistermogelijkheden en dat willen we graag meer mensen laten ervaren', vertelt Wim Eikelboom, podcast-coördinator bij NPO Radio 1 over De Week van de Podcast. 'Als NPO Radio 1 bieden we ruim honderd podcastseries aan die je kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt. We zien dat onze misdaadverhalen heel populair zijn, net als verdiepende documentaire podcasts. Onze dagelijkse podcast De Dag heeft inmiddels ook een groot vast luisterpubliek aan zich weten te binden.'

Alle radiozenders van NPO doen mee aan De Week van de Podcast. NPO biedt sinds kort een verzamelplek waar alle podcasts zijn te beluisteren: NPO Luister.


Luistertips

  • In De Nieuws BV geeft een jonge podcastluisteraar deze week elke dag een luistertip.
  • In Stax&Toine komt deze week elke dag een maker van een podcast aan het woord.
  • Luisteraars kunnen via het Youtube-kanaal van NPO Radio 1 meekijken bij de opnames van twee podcast: Op maandag de NOS Voetbalpodcast en op vrijdag VINK, waarin Vincent Bijlo, Mischa Blok en Stan Putman podcasts bespreken.
  • Elke avond om 19.00 uur gaat Miss Podcast Mischa Blok live op de Instagram van NPO Radio 1. Hier spreekt zij podcastmakers Frans Pollux (De Laatste Dans), Jeroen van Inkel (Fiction Factory), Lammert de Bruin (De Showbizzmoord), Mark Tuitert (DRIVE) en Noortje Veldhuizen (Krokante Leesmap & Dat kan mijn kleine nichtje ook).

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie