Podcast
AVROTROS

Wie is de Mol?-deelnemer Rob Dekay: 'Ben ik een mislukte Waylon? Daar kan ik wel om lachen'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is de Mol?-deelnemer Rob Dekay: 'Ben ik een mislukte Waylon? Daar kan ik wel om lachen'

Nu muzikant Rob Dekay meedoet aan Wie is de Mol?, merkt hij dat zijn bekendheid toeneemt en dat er steeds meer mensen zijn die iets van hem vinden. Dat vertelt hij in het programma Miss Podcast.

Rob Dekay over bekendheid

Video niet beschikbaar

"Meestal is het een PietJan44 met een blauw vogeltje en vier volgers." Wat vindt hij er bijvoorbeeld van als hij een 'mislukte Waylon' wordt genoemd? "Daar kan ik wel om lachen. Tuurlijk, het moet geen vijf jaar aanhouden (...) maar ik snap de vergelijking wel. We hebben allebei blauwe ogen, donker haar, een hoed en tatoeages. Ach, er zijn ook mensen die in elke Chinees Bruce Lee zien."

Miss Podcast

De hele aflevering met Rob Dekay kun je hier terugluisteren.

Geen moment heeft Dekay getwijfeld om mee te doen aan Wie is de Mol?. "Ik vind dit zo'n fantastisch programma, daar zou ik nooit nee tegen zeggen." Hier voegt hij lachend aan toe: "De enige reden dat ik muziek ben gaan maken, is om mee te mogen doen aan Wie is de Mol?." De zanger denkt wel dat hij goed is in het doorgronden van mensen. "Ik vind het leuk om mensen te lezen, in categorieën te stoppen en er uiteindelijk achter komen of ze ook echt zo zijn."

Rob Dekay over relativering

Video niet beschikbaar

Lachbui met Nathan Rutjes

Was het soms lastig voor hem om spel en werkelijkheid van elkaar te onderscheiden? "Je doet niet mee aan een soort breicursus, dus je weet dat je dat los moet kunnen koppelen, anders is het niet het programma voor jou."

Zeer veel likes kreeg de scène waarin Dekay samen met oud-voetballer Nathan Rutjes aan een Chinese taxichauffeur probeert uit te leggen waar ze naartoe willen. Met een enorme lachbui als gevolg, terwijl ze vol in het spel zitten. "Het is net als met het hele leven: relativeren en er de humor van inzien. Je moet er ook van genieten en niet te zwaar maken."

Nachtwacht Award

Miss Podcast is genomineerd voor een Nachtwacht Award voor beste nachtradioprogramma. Stem hier op Miss Podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie