Podcast

Podcast De Dag: Femke Halsema, mikpunt van bier en drek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Femke Halsema, mikpunt van bier en drek

De burgemeester van Amsterdam wordt ernstig bedreigd en heeft al sinds het begin van haar ambtstermijn te maken met aanhoudende kritiek en tegenwind. Wat betekent dat voor haar burgermeesterschap?

#1097 - Femke Halsema, mikpunt van bier en drek - De Dag

Het is niets nieuws, een waardevolle traditie zelfs, aldus oud-burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, om tijdens een huldiging van Ajax als burgemeester uitgefloten en met bier bekogeld te worden. Maar waar het in 2017 bij hem bij uitfluiten bleef, gaat het er bij zijn opvolger Femke Halsema harder aan toe. Sinds zij bekendmaakte dat een huldiging in de binnenstad er dit jaar door gebrek aan beveiligers niet in zit, wordt ze ernstig bedreigd.

De haat van voetbalsupporters tegen burgemeester Halsema is ongekend, vertelt Stopera-verslaggever van het Parool David Hielkema in podcast De Dag. En die heftige emoties zijn er vaker rondom Halsema. Er is vanaf het begin van haar termijn keiharde kritiek van allerlei kanten. Wat betekent dat voor haar burgemeesterschap?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie