Podcast
NOS

Podcast De Dag: op de vlucht uit Sudan

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: op de vlucht uit Sudan

Honderden diplomaten en hun gezinnen en expats zijn de afgelopen dagen geëvacueerd uit Sudan. In deze podcast het persoonlijke vluchtverhaal van de Nederlander Cees Hack. Met slechts een rugzak als bagage liet hij zijn huis achter.

#1335 - Op de vlucht uit Sudan - De Dag

Buitenlandse regeringen zijn afgelopen weekend in een race tegen de klok begonnen met de evacuatie van duizenden burgers uit het door oorlog verscheurde Sudan. Ook Nederlanders zijn gevlucht.

Gisteren en vannacht kwam een derde en een vierde vlucht met Nederlanders vanuit Sudan aan in Aqaba in Jordanië. De eerste Nederlanders werden zondag met een Frans vliegtuig geëvacueerd.

Cees Hack is één van die Nederlanders. In de podcast vertelt hij het verhaal over zijn vluchtreis uit Sudan. Een reis die bijna twee dagen duurde.

Veel inwoners van Sudan willen ook weg. Voor zover dat mogelijk is. Bijvoorbeeld naar buurland Zuid-Sudan. Peter van der Auweraert is humanitair coördinator voor de VN en zit in Juba, de hoofdstad van Zuid-Sudan. Hij ziet de afgelopen dagen veel Sudanezen de gevaarlijke reis maken naar het zuiden.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie