Podcast
NOS

Podcast De Dag: hoe Ruud Sondag puinruimt op Schiphol

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Ruud Sondag puinruimt op Schiphol

Stiller, schoner, beter. De nieuwe bestuursvoorzitter van Schiphol voert in rap tempo een radicale breuk met het verleden door. Wie is Ruud Sondag, waar komt hij vandaan en wat wil hij met de luchthaven?

#1333 - Hoe Ruud Sondag puinruimt op Schiphol   - De Dag

De nieuwe Schiphol-baas Ruud Sondag heeft er alle vertrouwen in dat de luchthaven de verwachte drukte deze meivakantie aankan. Dat zal moeten blijken, maar hoe dan ook zal het al snel beter gaan dan vorig jaar, toen in het eerste weekend van de meivakantie een ongekende chaos ontstond. Er volgde een veelbewogen jaar voor Schiphol, waarbij oud-topman Dick Benschop het veld moest ruimen en zijn opvolger werd aangetrokken om puin te ruimen.

Ruud Sondag is in alles anders dan Dick Benschop, vertelt NH-luchtvaartverslaggever Doron Sajet in deze podcast: in voorkomen, in leiderschapsstijl en vooral in visie. Krimp, het weren van private jets, geen nachtvluchten meer - de één noemt Sondags aanpak verfrissend, de ander het werk van een cowboy, want veel tijd voor overleg en ruggespraak neemt hij niet.

Wie is Ruud Sondag, wat wil hij met Schiphol, en wat merken de medewerkers op de luchthaven daar nu al van?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie