Podcast

Podcast De Dag: vaccinaties - Israël blinkt uit, China schimmig

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: vaccinaties - Israël blinkt uit, China schimmig

In de podcast een blik op Israël waar de vaccinatiecampagne uiterst succesvol verloopt. Hoe doen ze dat? In China is het grote vaccineren ook begonnen, met een vaccin waar weinig over bekend is gemaakt.

#748 - Vaccinaties: Israël blinkt uit, China schimmig - De Dag

Nederland gaat vanaf morgen vaccineren, maar veel andere landen zijn al lang en breed begonnen. De vaccinatiecampagne wereldwijd is voortvarend van start gegaan, maar er zijn ook opstartproblemen en op veel plekken gaat het langzamer dan gehoopt. Niet in Israël. Daar gaat het juist ontzettend goed, onder meer doordat premier Netanyahu wil scoren voor de verkiezingen. Correspondent Ankie Rechess vertelt in podcast De Dag hoe het Israël is gelukt om een grote lading vaccins te bemachtigen en die vervolgens ook efficiënt te distribueren.

Verder met correspondent Sjoerd den Daas een blik op China, waar het grote vaccineren nu ook begonnen is - maar met een vaccin waar weinig over bekend is gemaakt. En dat vaccin wordt ook op grote schaal verkocht aan met name armere landen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie