Podcast
NOS

Podcast De Dag: de solo-'vredesmissie' van Viktor Orbán

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de solo-'vredesmissie' van Viktor Orbán

De Hongaarse premier Orbán bezocht in een week tijd president Zelensky, Poetin en Xi en deze dagen is hij in Washington voor de NAVO-top. Orbán is op vredesmissie, zegt hij. Waarom neemt niemand hem serieus?

#1643 - De solo-'vredesmissie' van Viktor Orbán - De Dag

Als de Hongaarse premier Viktor Orbán in het vliegtuig zit na zijn onverwachte bezoek aan de Russische president Poetin, is hij praatgraag en een beetje trots. Trots dat het hem gelukt is om de afspraak met de Russische president te maken zonder dat de 'big guys' uit het Westen daar iets van doorhadden. Orbán is op een vredesmissie, zegt hij tegen een hem goedgezinde Zwitserse journalist, en soms moet je daar solo voor gaan.

Europa-correspondent en Orbán-kenner Tijn Sadee vertelt in podcast De Dag wat Orbán voor ogen heeft met die zelfverklaarde vredesmissie, en wat hem drijft. Én wat er wringt aan de gesprekken met de Zwitserse journalist, die met Orbán in het regeringsvliegtuig mee mocht reizen naar Kyiv en Moskou. Daarna zou Orbán nog verder reizen naar China en inmiddels is hij in Washington voor de NAVO-top. Wie heeft er belang bij deze 'alleingang'?

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: IJsbrand Terpstra

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie