Naar homepage
Podcast

'Als Trump herkozen wordt trekt hij VS uit NAVO'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als Trump herkozen wordt trekt hij VS uit NAVO'

[EO] De Amerikaanse voormalige National Security Advisor, John Bolton, voorspelt dat Trump - mocht hij herkozen worden - de VS gaat terugtrekken uit de NAVO als Europese lidstaten niet bereid zijn om meer te spenderen aan Defensie. Dat zegt VS-correspondent Arjen van der Horst van de NOS, die Bolton onlangs interviewde.

Van der Horst vertelde dit in de podcast Europa Draait Door, waarin hij een sneak preview gaf van het interview, dat hij deed samen met Marieke de Vries. Bolton is een ijzervreter van het eerste uur die alles denkt op te kunnen lossen met bommen en granaten. De security advisor was architect van de hardere lijn jegens Iran en van een drastische verhoging van de defensie-uitgaven.

#32 - Johnson is boos op de EU (S02)

Eurotop

Naast Van der Horst is ook EU-correspondent Sander van Hoorn te gast in de podcast. Hij volgde de EU-top. Hij legt uit hoezeer politiek theater onderdeel uitmaakt van de Brexit onderhandelingen. De EU-lidstaten vinden dat de Britten nu eindelijk bereid moeten zijn om een compromis te sluiten in plaats van terug te komen op eerder gemaakte afspraken en daarmee het internationaal recht schenden.

De Britse regering dreigt met een harde Brexit in de hoop de EU in beweging te krijgen. De speech van Boris Johnson van afgelopen vrijdag was hard van toon maar sloeg de deur naar voortzetting van de onderhandelingen niet helemaal dicht.

Volgende week: Geert Mak

Volgende week ontvangen wij Geert Mak over Europa. Mak is veel kritischer geworden t.a.v. Europa en zal de redenen daarvoor in de podcast uitleggen. Arjen van der Horst zal ook weer present zijn en verhalen over de wederwaardigheden van Trump en Biden in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen.

De uitzending van deze week is te beluisteren via de site, de app en op al je favoriete podcastplatforms.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie