Podcast
BNNVARA

'De Ommezwaai': over grote spelers die het roer hebben omgegooid in het belang van het klimaat

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De Ommezwaai': over grote spelers die het roer hebben omgegooid in het belang van het klimaat

De wijze waarop we onze economie al decennia lang laten groeien, vormt een bedreiging voor het klimaat. Maar wat is de rol van grote spelers hierin? Welke organisaties geven al het goede voorbeeld in het kader van duurzaamheid? En wat kunnen anderen van hen leren? In de zesdelige podcastserie De Ommezwaai onderzoekt journalist Sander Heijne wat organisaties kunnen doen om de strijd tegen klimaatverandering te versnellen.

Luister de trailer van De Ommezwaai - De Ommezwaai

Sander gaat in gesprek met prominente bestuurders, politici en andere beïnvloeders van organisaties die het roer hebben omgegooid. Zij maakten een drastische ommezwaai in het belang van het klimaat, en dus de toekomst.

Hij bespreekt wat bij hen de doorslag gaf om een ingrijpende beslissing naar vergroening en duurzaamheid te maken, in de hoop andere organisaties te inspireren hetzelfde te doen.

Appje van z'n zus

In De Ommezwaai wordt de aandacht gericht op grote spelers die het roer al hebben omgegooid, maar ook wat hen in eerste instantie tegenhield en waar we van kunnen leren.

In elke aflevering staat één organisatie centraal, die – in de publieke opinie - het predicaat ‘de grootste’ opgespeld heeft gekregen. Zo spreekt Sander met Hans van den Berg (directievoorzitter Tata Steel). Hij vertelt dat het zijn eigen zus was die hem, via een simpel appje, aanzette tot een grote ommezwaai richting een groener Tata Steel.

Uit alle gesprekken komen verrassende en interessante learnings. In de laatste aflevering bespreekt Sander wat wij zelf als burgers kunnen doen om die ommezwaai naar duurzaamheid mogelijk te maken.

Luister podcast De Ommezwaai vanaf 31 oktober elke maandag via nporadio1.nl of jouw favoriete podcastplatform.

De Ommezwaai

De Ommezwaai

NPO Radio 1 Klimaatstudio

In de NPO Radio 1 Klimaatstudio gingen we samen met jou op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem. Van 31 oktober tot en met 5 november hoorde je verschillende uitzendingen vanuit The Green Village op de TU Delft Campus. Meer informatie vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie