Podcast
Ongehoord Nederland

Tom de Nooijer: 'CDA en VVD zijn linkse partijen geworden'

foto: Ongehoord Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. Tom de Nooijer: 'CDA en VVD zijn linkse partijen geworden'

Vandaag in Ongehoord Nieuwscafé Tom de Nooijer. Het gaat over de cultuuroorlog die in Nederland lijkt te woeden, over de aanstaande Statenverkiezingen, over het gebrek aan samenwerking op rechts en over nog veel meer actuele onderwerpen.

#46 - Tom de Nooijer: 'CDA en VVD zijn linkse partijen geworden' - Ongehoord Nieuwscafé

Cultuuroorlog

Volgens velen bevinden we ons in Nederland in een culturele oorlog, de meest genoemde scheidslijn is die van stad en platteland.

"Deze week was er een D66-lid die op Twitter zei: "De boeren moeten niet zo janken. Waar hebben ze het over, koop ze uit. Ben er helemaal klaar mee." Dan merk je dat die percepties zo tegenover elkaar staan," zegt de Nooijer hierover om aan te geven hoe aanwezig die kloof is.

"Het continu belichten van de negatieve kanten van zaken die ons binden, zie je heel erg bij politiek Den Haag, maar ook bij instituties terugkomen als de NPO," noemt hij als oorzaak van deze kloof.

Rechtse kabinetsdeelname

Er is de laatste jaren een groot electoraal blok ontstaan, rechts van de VVD. Vroeger was er rechts van de VVD bijna niks, nu hebben PVV, JA21, FVD, BBB en BVNL samen momenteel 29 zetels in de Tweede Kamer en volgens de laatste peiling van Maurice de Hond zijn dat er inmiddels 55. Dat is een politieke aardverschuiving die we in Nederland nog niet eerder hebben meegemaakt.

De Nooijer laat zijn gedachte glijden over de vraag of er niet dringend een strategie moet worden bedacht om dit grote en groeiende rechtse blok aan regeringsmacht te helpen: "Je moet het zo zien: de trein die gaat rechtdoor, op hetzelfde doel af. En de partijen die eventueel in het kabinet zouden kunnen komen, die kunnen hoogstens die trein een beetje afremmen. Maar uiteindelijk moeten we natuurlijk we toe naar een model waarbij de trein een hele andere kant opgaat. Dat is uiteindelijk wat we willen."

Hij geeft aan dat het dus wel meevalt hoe goed 'rechts' het doet in de peilingen en dat er misschien een verkeerd beeld wordt gegeven van de machtsverhoudingen. "VVD en CDA zijn gewoon linkse partijen die alle belangrijke projecten van deze tijd vanuit die globalistische mainstream paradigma dat die plannen onverkort steunen."

Meer podcasts van Ongehoord Nederland?

Elke week scherpe discussies en eerlijke meningen over wat er écht speelt, hoor je in het Ongehoord Nieuwscafé. Zonder censuur en geen blad voor de mond. Het gesprek van de dag uit politiek, media en het land! Luister Het Ongehoord Nieuwscafé via NPO Luister, de website of app van NPO Radio 1 of je favoriete podcastapp.

Een spraakmakende kijk achter de schermen van een snel veranderende wereld door gerenommeerde makers hoor je in Ongehoorde Verhalen. Iedere maand een onthulling van een nieuw ongehoord verhaal. Luister Ongehoorde verhalen via NPO Luister, de NPO Radio 1 website of app, of je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie