Podcast

Podcast De Dag: Hypochondrie en andere angsten in tijden van corona

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hypochondrie en andere angsten in tijden van corona

[NOS] Iedereen reageert anders op een crisis, maar duidelijk is dat de corona-pandemie vruchtbare bodem is voor angsten.

{podcast audio="125413" caption="#545 - Hypochondrie en andere angsten in tijden van corona" }

De Wereldgezondheidsorganisatie erkende al dat deze crisis voor veel stress zorgt en adviseert mensen die er verlamd door dreigen te raken het nieuws - dat overal is - te vermijden. Op advies wassen we onze handen tegenwoordig vaker, sommige mensen doen dat heel vaak. Maar wanneer wordt vaak te vaak?

Deze tijd is voor mensen met angst- of dwangstoornissen extra zwaar. Hugo is hypochonder en vertelt in podcast De Dag hoe hij de dreiging van het coronavirus ervaart en hoe het zijn leven beheerst. Opmerkelijk genoeg geeft de situatie hem ook rust. Want door de gedeeltelijke lockdown en andere maatregelen heeft hij meer dan ooit het gevoel van controle. ''Dit is toch een soort ongekende luxe voor iemand met hypochondrie.''

Verder vertelt Suzan over haar angsten en de depressie die zet net achter de rug heeft. Ze probeert het nieuws op afstand te houden en veel in contact te blijven met mensen die ze vertrouwt. Therapeute Najla Edriouch ziet ook dat veel mensen zich zorgen maken. Ze legt uit wanneer zorgelijke gedachtes problematisch worden en hoe je je gedachtes in de hand kunt proberen te houden.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie