Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: 'Netanyahu en Hamas politiek gebaat bij geweld'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Netanyahu en Hamas politiek gebaat bij geweld'

Het is om cynisch van te worden en ook gevaarlijk, zegt correspondent Ankie Rechess in podcast De Dag, maar zowel de leiders van Hamas als de Israëlische premier Netanyahu spinnen politiek garen bij het oplaaiende geweld.

#838 - "Netanyahu en Hamas politiek gebaat bij geweld"

In Israël en de Palestijnse gebieden gaan de aanvallen over en weer onverminderd door. Vanuit de Gazastrook worden continu raketten gelanceerd en Israël voert luchtaanvallen uit op doelen in Gaza, waarbij ook woontorens en flats zijn geraakt. En dat is nog maar het begin, zei de Israëlische premier Netanyahu op tv. Ook Hamas is niet van plan om in te binden. De partijen lijken zich op te maken voor een grondoorlog.

Cynisch genoeg spinnen zowel de Israëlische premier als de Hamas-leiders garen bij het oplaaiende geweld, zegt correspondent Ankie Rechess in podcast De Dag. Maar voor de bevolking betekent het vooral: angst en onveiligheid.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie