Podcast

Podcast Jong Bloed: Optimisten leven langer!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast Jong Bloed: Optimisten leven langer!

[AVROTROS] In aflevering 6 van Jong Bloed legt professor Ernst Bohlmeijer uit hoe het komt dat positieve mensen gezonder blijven en langer leven. En ook presentatrice en actrice Daphne Bunskoek komt aan het woord over bewegen, seks en voeding.

#6 - Optimisten leven langer! - Jong Bloed

In deze aflevering van Jong Bloed opmerkelijke wetenschappelijke feiten uit de positieve psychologie: positivisme kun je trainen, met als resultaat een gezonder en langer leven. Een optimistische vrouw van 50 wordt 6 jaar ouder dan een somberaar. Maar hoe komt dat? En hoe blijven we positief?

Gezonde sporten

Verder, hoe kom je van een buikje af? En wat zijn eigenlijk de gezondste sporten om te doen? Daphne Bunskoek vertelt in deze afleveringen hoe ze nadenkt over voeding. "Ik heb een man die alleen maar nadenkt over groentes. Dus dat is echt heel fijn." Verder probeert ze elke dag de 10.000 stappen te halen. "Het is een soort meditatie. Mijn vakanties gaan eigenlijk ook altijd over wandelen." Ook vertelt ze van welke cosmetische ingrepen ze fan is en hoe ze ervoor zorgt dat ze gelukkig blijft.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie