Podcast

Podcast De Dag: hoe uitbuiting in nagelsalons werd ontdekt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe uitbuiting in nagelsalons werd ontdekt

Er lag veel stof, niemand sprak Nederlands en klanten kregen geen bonnetje. NOS op 3-redacteur Jonna ter Veer vond de omstandigheden in de nagelsalon die ze bezocht nogal verdacht. Met collega Ardi Vleugels ging ze daarom op onderzoek uit en ontdekte dat er nauwelijks controle op de sector bestaat.

Hulpverleners zeggen zeker te weten dat er sprake is van mensenhandel en uitbuiting, maar uit angst voor uitzetting stapt geen enkel slachtoffer naar de politie. "Dat er niet gemeld wordt, is geen reden om het niet te onderzoeken."

{podcast audio="73268" caption="De Dag #243: Hoe uitbuiting in nagelsalons werd ontdekt | Als artiest doorbreken in de 21e eeuw" }

Verder in De Dag

De Nederlandse muzieksector draait op volle toeren. In 2017 werd voor het eerst meer dan 200 miljoen euro in het buitenland verdiend aan Nederlandse artiesten. De 21-jarige David Lawson is een van hen, die al door de VS, Australië en Azië toerde, maar in Nederland onbekend is. In De Dag vertelt hij hoe hij zijn eigen markt heeft gevonden. "Aan een laptop heb ik voldoende."

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie