Podcast
NOS

Podcast De Dag: Boeken op tv, een moeizaam huwelijk

foto: ANP kippafoto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Boeken op tv, een moeizaam huwelijk

Het boekenprogramma Brommer op Zee van de VPRO keert komend jaar niet terug, nadat eerder al de programma's Mondo en VPRO's Boeken van de buis waren verdwenen. Waarom wil het maar niet lukken met boekenprogramma's op tv?

#1232 - Boeken en tv, een moeizaam huwelijk - De Dag

Voor de derde keer in drie jaar tijd verdwijnt er een boekenprogramma van de NPO. Na de VPRO-programma's Boeken en Mondo, keert ook Brommer op Zee in het nieuwe jaar niet terug. Wel zal Eus' boekenclub in het voorjaar weer te zien zijn, maar - zo luidt de kritiek in literaire kringen: in dat programma zou entertainment boven verdieping gaan en is er minder ruimte voor inhoud of onbekendere schrijvers. Waarom is het óf-óf en niet én-én?

In podcast De Dag vertellen twee schrijvers, Alma Mathijsen en Hans Maarten van den Brink - die naast schrijver ook oud-hoofdredacteur tv van de VPRO is - over hun liefde voor en het belang van de in hun ogen inhoudelijkere boekenprogramma's. Wat is de kunst van een succesvol boekenprogramma op tv en wat betekent het voor schrijvers om erin op te treden?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie