Podcast

NOS Formule 1-podcast #18: 'Dagdromen over Verstappen naast Leclerc bij Ferrari'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Formule 1-podcast #18: 'Dagdromen over Verstappen naast Leclerc bij Ferrari'

[NOS] Het kan niet op bij Ferrari: na de zeges van Charles Leclerc in België en Italië was het bij de GP van Singapore de beurt aan Sebastian Vettel, met Leclerc als nummer twee. Wat is er gebeurd met de hegemonie van Mercedes?

In de NOS Formule 1-podcast kijken voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers en Formule 1-verslaggever Louis Dekker van de NOS onder leiding van Amber Brantsen terug op het weekend waarin Max Verstappen derde werd, maar toch sprak van een wake-upcall voor Red Bull.

Ferrari-coureur Lecrerc voelde zich in Singapore bestolen vanwege de pitstop-strategie van Ferrari, die Vettel uiteindelijk de zege bezorgde. "Begrijpelijk, maar niet terecht", meent Jan Lammers. "Voor Leclerc is het vervelend, maar dat Vettel weer terug is, is alleen maar goed voor de sport", vindt Louis Dekker. Ferrari is dus terug, maar wat is er met de dominantie van Mercedes gebeurd?.

Volgens Dekker heeft Mercedes er moeite mee dat het ineens moet aanvallen in plaats van verdedigen. Volgens Lammers geldt nu niet meer dat wie het meeste geld heeft, ook de beste resultaten boekt. "Op dit soort momenten gaat het niet om geld, maar om nadenken en menselijke beslissingen. Dan is iedereen weer gelijk."

Voor Max Verstappen zijn de nieuwe ontwikkelingen even wennen: Ferrari is erbij gekomen de aandacht gaat nu vooral uit naar Leclerc. Wat moet er gebeuren bij Red Bull? Lammers denkt stiekem alvast iets verder vooruit. "Eind volgend jaar mag Max doen wat hij wil. Hoe leuk zou het zijn om Max naast Leclerc te zien bij Ferrari? Dan heb je wel een dreamteam."

NOS Formule 1-podcast

NOS Formule 1-podcast #18: 'Dagdromen over Verstappen naast Leclerc bij Ferrari' is hier te beluisteren en ook te downloaden via iTunes, Google Podcasts of Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie