Podcast

Hans Schiffers: 'Rob gaf mij het gevoel dat ik door muren heen kon'

foto: Mischa Blokfoto: Mischa Blok
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Schiffers: 'Rob gaf mij het gevoel dat ik door muren heen kon'

[AVROTROS] Er was eens een tijd zonder internet, zonder Grindr en zonder mobiele telefoon. Wat doe je dan als je je homoseksualiteit wilt ontdekken? Dan plaats je een contactadvertentie in Vrij Nederland. Met een postbus die NIET in je eigen woonplaats is. Natuurlijk niet. En dan maar wachten totdat de brievenbus kleppert.

Wat Hans Schiffers het moeilijkst vond in het hele proces van uit de kast komen? "Het non-conformisme. Dat je echt buiten de groep komt te staan, er niet bij hoort. Zeker in die tijd gold dat sterk. Dat vond ik het moeilijkst. Om voor mezelf te erkennen: ik ben zo en ze zullen maar rekening met me moeten houden."

In de podcast LIEFDESLESSEN geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar! Luister nu naar de LIEFDESLESSEN van Hans Schiffers.

{podcast audio="82339" caption="#15 Hans Schiffers" }

Inmiddels is Hans samen met Rob, die ervoor zorgde dat het leven ineens zo gemakkelijk ging. Die hem het gevoel gaf dat hij door muren heen kon. Verwondering: dat mij dit mag overkomen. En die verwondering is er dertig jaar later nog steeds. "Als ik terugkijk, is het zo mooi dat we door al die fases zijn gegaan, dat je zo’n heel leven met elkaar meemaakt. Dat geeft een enorme warmte. En dan die ouder wordende koppen als we in de spiegel kijken, want we worden gewoon twee oude mannen."

LIEFDESLESSEN

In de NPO Radio 1-podcast LIEFDESLESSEN delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe onvoorwaardelijk is de liefde voor je partner? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in je podcast-app en op www.nporadio1.nl/podcasts. Of klik hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie