Podcast
NOS

Podcast De Dag: Uitdrijven of uitpraten, waarom gelovigen soms voor exorcisme gaan

foto: Golestan Palacefoto: Golestan Palace
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Uitdrijven of uitpraten, waarom gelovigen soms voor exorcisme gaan

"Als mijn cliënten aangeven dat ze vermoeden dat ze worden bezeten door een djinn en een uitdrijving willen, geef ik ze daar soms de ruimte voor", zegt psycholoog Assmaa Kammite in De Dag.

Djinn (of in het Engels genie) is een oeroud begrip, maar nog steeds relevant. Vandaag zou de rechter in Roermond uitspraak doen in de zaak van een 40-jarige vrouw die geweld gebruikte tegen haar zoontje. Ze was ervan overtuigd dat hij werd bezeten door een kwade geest. Het vonnis is uitgesteld.

In De Dag legt Kammite uit welk rol geesten spelen in het leven van haar cliënten. "Mensen kunnen jarenlang in de ggz zitten, maar nooit tot de kern komen omdat ze niet durven aan te kaarten dat ze het vermoeden hebben te worden bezeten."

{podcast audio="96063" caption="De Dag #323: Uitdrijven of uitpraten, waarom gelovigen soms voor exorcisme gaan" }

Podcast De Dag

Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven. Jurgen van den Berg, Elisabeth Steinz en Lara Rense nemen je mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen. Luister De Dag via nporadio1.nl/podcasts, op iTunes, Stitcher of een ander podcastplatform.

Ster advertentie
Ster advertentie