Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Zakt het onderwijs door z'n hoeven?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Zakt het onderwijs door z'n hoeven?

Gaten vullen in het rooster was door het lerarentekort vóór corona al lastig, nu blijkt het steeds vaker onmogelijk. Basisscholen verwachten dat ze tot de zomer geregeld kinderen naar huis moeten sturen.

{podcast audio="299627" caption="#700 - Zakt het onderwijs door z'n hoeven?" }

Het stijgend aantal coronabesmettingen maakt het steeds lastiger voor basisscholen om alle lessen door te kunnen laten gaan. Dat blijkt uit een rondgang van het NOS Jeugdjournaal, waarop ruim 500 scholen hebben gereageerd. Redacteur Joanke Dijkstra vertelt in podcast De Dag waar de scholen tegenaan lopen. Ze maken zich vooral zorgen over de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs. En dat heeft een grote impact op zowel leerlingen als leraren.

Schooldirecteur Janneke Oosterman ziet het voor de komende maanden somber in, vertelt ze in de podcast. Ze maakt zich vooral zorgen over wat dit doet met de kinderen. Krijgen zij nog wel het onderwijs dat ze nodig hebben? Daarnaast is de vraag hoe lang leraren het nog volhouden om iedere dag al improviserend alle ballen in de lucht te houden.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, het experimentele nieuwe podcastplatform NPO Luister, Spotify en iTunes.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie