Podcast

Podcast De Dag: de dickpicplaag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de dickpicplaag

Oud-Ajaxdirecteur Marc Overmars stuurde foto's van zijn geslacht naar een collega en voegt zich zo bij een lange rij - vaak machtige - mannen die vrouwen daar ongevraagd mee lastigvallen. Waarom doen ze dit?

#1032 - De dickpicplaag - De Dag

Er is één woord waar we in Nederland deze dagen niet over uitgepraat lijken te raken: de dickpic. Het is geen nieuw woord, maar na de gebeurtenissen rond The Voice en het aftreden van Marc Overmars bij Ajax wel terug van weggeweest. Duidelijk is dat ondanks de vele dickpickschandalen die er al zijn geweest, en carrières die er op zijn stukgelopen, veel mannen - vaak op machtsposities - er toch mee doorgaan ze te versturen. Grote vraag blijft: waarom?

Schrijfster, feminist en allround seksueel wezen Stella Bergsma heeft wel een idee, vertelt ze in podcast De Dag. Zij kreeg in haar leven misschien wel duizenden dickpics en ging er ook over in gesprek met mannen die ze stuurden. Seksuoloog Yuri Olhrichs van kenniscentrum Rutgers vertelt over de wat er uit wetenschappelijke onderzoeken bekend is over de beweegredenen van mannen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie