Podcast

Podcast De Dag: muziekvrouwen in actie, waar blijven de mannen?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: muziekvrouwen in actie, waar blijven de mannen?

Nu een groep vrouwelijke popartiesten zich heeft uitgesproken over missstanden en seksisme in de muziekindustrie valt op dat er weinig mannen zijn die er iets over zeggen. Wie durft?

#1029 - Muziekvrouwen in actie, waar blijven de mannen?

Te midden van het debat over grensoverschrijdend gedrag in de muziek- en entertainmentwereld kwam vorige week een nieuw album van Lil Kleine uit. Hij rapt onder meer over een veelbesproken incident op Ibiza, waarbij hij zijn toenmalige vriendin mishandeld zou hebben. Het is een meer dan problematisch album, zegt 3voor12 redactiechef Timo Pisart in podcast De Dag, van iemand die een slaatje probeert te slaan uit wat een serieuze discussie zou moeten zijn. Namelijk de discussie over alledaags seksisme en grensoverschrijdend gedrag in de muziekwereld. Mannelijke artiesten blijven oorverdovend stil, zegt Pisart.

Dat vindt ook muzikant en schrijfster Aafke Romeijn, die zich deze week samen met bijna 30 andere vrouwen wél uitsprak. Zij vertellen hoe iedere vrouw in de muziek wel een verhaal heeft over grensoverschrijdend gedrag en dat de tijd van weglachen en wegstoppen nu echt voorbij is.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie