Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Waarom er zelfs nu meer geld naar de koning gaat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom er zelfs nu meer geld naar de koning gaat

Hoe leg je middenin een economische crisis uit dat de koning en koningin 5% meer salaris krijgen? Vrij gemakkelijk, bleek gisteravond in de Tweede Kamer. Er waren wel kritische vragen, maar de politiek bleef op de vlakte. Hoe kan dat?

#688 - Waarom er zelfs nu meer geld naar de koning gaat

De koning waarschuwde er op Prinsjesdag zelf voor: we zitten in een ongekende economische crisis en dat gaat iedereen voelen. Althans, hijzelf niet. De uitkering van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat volgend jaar met 5% omhoog. Ze krijgen er bijna zeventig duizend euro belastingvrij bij, grofweg twee keer modaal extra dus. Hoe is dat uit te leggen in tijden van crisis? En waarom houdt de politiek zich, op wat vragen van de gebruikelijke kritische partijen na, zo op de vlakte?

Koninklijk Huis-verslaggever van de NOS Kysia Hekster vertelt in podcast De Dag hoe het kan dat er ieder jaar wel even discussie of verontwaardiging is, maar dat er nooit wezenlijk iets verandert. Is het tijd dat de financiële huishouding van de Oranjes gemoderniseerd wordt? En moet de koning niet zelf een gebaar maken?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie