Podcast
Ongehoord Nederland

Bauke Geersing: 'ON! confronteert omroepen met het feit dat ze met z’n allen iets hebben laten liggen'

foto: Ongehoord Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. Bauke Geersing: 'ON! confronteert omroepen met het feit dat ze met z’n allen iets hebben laten liggen'

Deze week in de 39ste Ongehoord Nieuwscafé. Te gast: de voormalig directeur van de NOS, oud-commissaris van de KLM, oud-wetenschappelijk medewerker van de Rijksuniversiteit Groningen en voormalig beroepsofficier Bauke Geersing. Conclusies die niet op feitelijk materiaal berusten, worden door onze gast genadeloos onderuit gehaald. Hoelang nog voor het gezonde verstand het wint van de woke-beweging? Zoals gebruikelijk neemt columnist Arthur van Amerongen het slotwoord voor zijn rekening. Presentatie: Yernaz Ramautarsing en Roelof Bouwman.

#39 - Bauke Geersing: ’ON! confronteert omroepen met het feit dat ze met z’n allen iets hebben laten liggen’ - Ongehoord Nieuwscafé

Open Brief naar NPO baas

Onlangs schreef Geersing een open brief aan NPO-voorzitter Frederieke Leeflang, waarin hij pleitte voor een faire behandeling van omroep Ongehoord Nederland.

Over de houding van de collega-omroepen die Ongehoord Nederland er uit willen zegt Geersing:

(Dus) "ik begrijp wel een beetje die opwinding maar dat men zover gaat door te zeggen, die horen niet in het bestel thuis, ja luister in de eerste plaats gaat u daar niet over, op de tweede plaats zou ik het wel aardig vinden als u dat een beetje onderbouwt en op de derde plaats, zou u niet beter uw eigen werk gaan doen?"

"Waar haalt u de bevoegdheid vandaan om een omroep uit te sluiten enkel en alleen op grond van het feit dat jij meent de waarheid te hebben gezien?"

"Als je Ongehoord Nederland in het bestel ziet komen, dan word je eigenlijk geconfronteerd met het feit dat je met z’n allen iets hebt laten liggen."

Falen van het kabinet

"Waar het beleid ontbreekt, komt de stad ten val," zegt Geersing die ook het falen van het kabinet Rutte 4 nog even aanstipte. Hij ziet het vallen van Nederland (als stad) in het vooruitzicht.

"Er is een verarmingsproces op gang in Nederland en daar moet je op letten, dat is niet goed."

Meer podcasts van Ongehoord Nederland?

Elke week scherpe discussies en eerlijke meningen over wat er écht speelt, hoor je in het Ongehoord Nieuwscafé. Zonder censuur en geen blad voor de mond. Het gesprek van de dag uit politiek, media en het land! Luister Het Ongehoord Nieuwscafé via NPO Luister, de website of app van NPO Radio 1 of je favoriete podcastapp.

Een spraakmakende kijk achter de schermen van een snel veranderende wereld door gerenommeerde makers hoor je in Ongehoorde Verhalen. Iedere maand een onthulling van een nieuw ongehoord verhaal. Luister Ongehoorde verhalen via NPO Luister, de NPO Radio 1 website of app, of je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie