Podcast
AVROTROS

Drie podcastluistertips: Een dik uur Ischa op de radio, Oorlog op de Flank, De Waanzinnige Podcast

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie podcastluistertips: Een dik uur Ischa op de radio, Oorlog op de Flank, De Waanzinnige Podcast

We blijven binnen in deze tijden van corona. Dus meer tijd om naar podcasts te luisteren. Maar welke? Miss Podcast geeft deze week iedere dag drie podcastluistertips.

Een dik uur Ischa op de radio

Heeft een interview doorgaans als doel om de geïnterviewde beter te leren kennen, bij Ischa Meijer kwam je vooral meer over de interviewer te weten. Zijn interviewstijl? Ontregelend, ontwapenend en bij vlagen ronduit bot. Radiomaker Anton de Goede interviewt mensen die hem goed kenden - onder andere Karin Bloemen, Jan Haasbroek, Ramsey Nasr - en vraagt hen om hun favoriete Ischa-interview te kiezen. Vervolgens kun je het hele interview beluisteren. Mooie ode aan een zeer unieke journalist die 25 jaar geleden is overleden.

Luister hier naar de podcast Een dik uur Ischa op de radio of via je favoriete podcastapp.

Oorlog op de Flank

Het militaire verhaal van de bevrijding van Nederland, dat vertelt de podcast Oorlog op de Flank. Geschreven door militair historicus Christ Klep en gemaakt in opdracht van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Natuurlijk ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. De militaire opmars van de geallieerden wordt per maand verteld. Op een gedegen manier, want de feiten zijn meeslepend genoeg en zo mooi vormgegeven dat je vanaf het allereerste moment écht terug in de tijd gaat.

Luister hier naar de podcast Oorlog op de Flank

De Waanzinnige Podcast

Tot slot een podcast voor de niet-schoolgaande kinderen. De Waanzinnige Podcast is een hele sympathieke podcast voor alle basisschoolkinderen die van lezen houden. In iedere aflevering vertellen kinderen vol enthousiasme over hun lievelingsboeken. Zo vertelt de 7-jarige Levi over zijn favoriete boek Bob Popcorn en de 8-jarige Damiano vertelt over Kalle en de Killercactus. Aanstekelijk leesplezier voor kinderen die net dat ene zetje nodig hebben om hun tablet of telefoon opzij te leggen en in de boeken te duiken.

Luister hier naar De Waanzinnige Podcast of via je favoriete podcastapp.

Podcasttips van Miss Podcast

Mischa Blok presenteert Miss Podcast, iedere maandag t/m donderdagnacht van 01:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 1, ook te beluisteren als podcast via iTunes of via de site van NPO Radio 1. Wil je meer podcastrecensies? Luister dan eens naar VINK, dé podcastgids van Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie