Podcast

Podcast De Dag: van Rotterdam naar Raqqa naar rechtbank

foto: Kinderfoto's van Melis A. (NOS)foto: Kinderfoto's van Melis A. (NOS)
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: van Rotterdam naar Raqqa naar rechtbank

Het is te gevaarlijk om Nederlandse jihadgangers uit Syrische kampen terug te halen, vindt de Nederlandse regering. Dat hield Faruk niet tegen: hij reisde zelf naar Syrië om zijn dochter Melis A. op te halen. Zij verbleef in IS-gebied, samen met haar vriend Yousef, die inmiddels is omgekomen bij een bombardement.

NOS-verslaggever Nicole le Fever sprak uitgebreid met vader Faruk en woonde de rechtszaak tegen dochter Melis bij. In podcast De Dag reconstrueert Le Fever uitgebreid de gevaarlijke Syriëgang en terugreis, vertelt ze hoe het nu met de jihadbruid gaat en stellen we de vraag of Nederland zélf IS-gangers moet ophalen.

{podcast audio="73380" caption="De Dag #244: Hoe een vader naar Syrië trok om zijn dochter op te halen" }

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie