Podcast
NOS

Podcast De Dag: de val van de euro

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de val van de euro

De waarde van de euro dook deze week naar het laagste peil in twintig jaar tijd: één euro is nu ongeveer één dollar waard.

#1144 - De val van de euro  - De Dag

De waarde van de euro is de laatste weken ten opzichte van de dollar zo hard gedaald dat beide munten momenteel ongeveer evenveel waard zijn. Sinds het eerste jaar dat we de euro als betaalmiddel gebruiken stond de munt niet zo laag. Dat is interessant, en niet alleen voor valutahandelaren. Door een zwakkere munt worden namelijk veel producten duurder en het wakkert ook de recessie-angst verder aan die in Europa z'n sporen na begint te laten.

In podcast De Dag vertelt ING-econoom Bert Colijn wanneer de val van de euro is ingezet, wat de oorzaken zijn, en wat het voor de economie en consumenten betekent. Er is niet direct reden tot paniek, zegt hij, want de zwakkere euro zegt volgens hem vooral iets over hoe sterk de dollar is en minder over de stand van de Europese economie. Dat neemt niet weg dat de gevolgen vervelend zijn.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie