Podcast

Podcast De Dag: Klimaat in de partijprogramma's

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Klimaat in de partijprogramma's

Welke plannen hebben de politieke partijen om de klimaatdoelen te halen? In de podcast een blik in de partijprogramma's.

#796 - Klimaat in de partijprogramma's - De Dag

Het klimaat is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot politiek onderwerp. Kiezers vinden het een van de belangrijkste thema's en in de partijprogramma's is er ook meer aandacht voor dan vier jaar geleden. Logisch ook wel, want de berichten over gevaarlijke klimaatverandering dringen zich op. Om de klimaatdoelen te halen moeten er ingrijpende maatregelen komen en daar gaat iedereen de gevolgen van voelen. Welke partij wil wat?

Klimaatredacteur van de NOS Heleen Ekker nam de partijprogramma's door en zet de klimaatplannen in de podcast op een rijtje. Drie thema's vallen haar op: kernenergie, luchtvaart en wind- en zonne-energie.

Blijf op de hoogte van de verkiezingen

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws leest je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie