Podcast

Formule 1-podcast #16: 'Verstappens team heeft een Bottas nodig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Formule 1-podcast #16: 'Verstappens team heeft een Bottas nodig'

[NOS] Wie is de ideale opvolger van Alexander Albon? Want het is niet meer de vraag of, maar wanneer de ploeggenoot van Max Verstappen Red Bull verlaat. "Jeroen Bleekemolen zei het gisteravond ook letterlijk: het is klaar. Als een coureur dat al zegt. Dit kan niet meer", stelt verslaggever Louis Dekker in de NOS Formule 1-podcast.

#16 - 'Red Bull heeft een eigen Bottas nodig' (S02) - NOS Formule 1-Podcast

Albon finishte als laatste zondag, waardoor Red Bull zonder punten het circuit van Imola verliet, waar de Grand Prix van Emilia Romagna was verreden.

In de podcast, waarin presentator Amber Brantsen met Dekker en oud-coureur Jan Lammers de race bespreekt, worden twee namen van mogelijke opvolgers besproken: Sergio Pérez en Nico Hülkenberg.

Dekker: "Ik vroeg Pérez of hij tweede rijder zou willen zijn. Na een diepe zucht zei hij: 'Ik heb nog nooit een onderhandeling gehad met een team waarin mij die vraag werd gesteld, ik neem aan dat we dat op de baan gaan uitvechten.' Nou, dan weet je het wel. Ik verheug me er nu al op."

Maar allicht is Hülkenberg de betere 'match' met Verstappen. Lammers: "Ik vind Pérez wat grillig. Absoluut goed en agressief op de baan, maar hij maakt foutjes. Ik weet niet of hij de ideale chemie met Max zou hebben. Ik denk dat Hülkenberg met meer WK-punten thuiskomt en er qua snelheid niet zo gek veel verschil tussen zit."

Een eigen Bottas

Al met al moet de nieuwe teamgenoot van Verstappen aan een duidelijk profiel voldoen, dat zich in twee woorden laat omschrijven: Valtteri Bottas. Dekker: "Red Bull heeft een eigen Bottas nodig: iemand die goed is, binnen 2 of 3 tienden van Verstappen rijdt en punten weghaalt bij Mercedes. Wie is die 'Bottas' dan? Ik denk dat Pérez iets sneller is, maar ook wilder. En Hülkenberg is denk ik de teamplayer. Zeg het maar."

Uiteraard komt ook de race op Imola aan bod, waarin Verstappen uitviel met een klapband en Mercedes geschiedenis schreef door voor de zevende keer op rij de constructeurstitel voor zich op te eisen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie