Podcast

Alexander Pechtold, Gert Verhulst en nog vele anderen in tweede seizoen 'Ik was Jou'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Alexander Pechtold, Gert Verhulst en nog vele anderen in tweede seizoen 'Ik was Jou'

[MAX] In podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft ‘geleend’ toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. Wie zijn de door Owen gepersifleerde mensen werkelijk? Wat drijft ze, hoe is het om zo onder een vergrootglas te liggen en hoe gaan ze om met kritiek?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds 1 april was de eerste serie te beluisteren. Daarin sprak Owen met Gerrit Zalm, Bart Chabot, Erik Scherder, Ilja Gort, Jack Spijkerman en Andries Knevel. In de tweede serie spreekt Owen met oud-D66-voorman Alexander Pechtold, kindermediamagnaat Gert Verhulst, Binnenhof-watcher Ferry Mingelen, meesterpatissier Robbert van Beckhoven en kunstpaus Wim Pijbes.

Owen: "Ik ben heel blij dat ik deze tweede serie mocht maken. Ik heb erg genoten van de gesprekken. Het is fijn om bij de mensen die ik ooit persifleerde te proberen om te achterhalen waar hun drive vandaan komt. Wat mij betreft smaakt dit naar meer".

Alexander Pechtold

Owen heeft de eer om het eerste interview na het vertrek van Alexander Pechtold als fractievoorzitter van D66 te maken. Pechtold is ontspannen nu de dagelijkse politiek hem niet meer op de hielen zit. "Ik mis de mensen wel, maar van het politieke bedrijf had ik na 14 jaar genoeg." Hij kan eindelijk weer eens een boek lezen en bedenken wat hij met zijn toekomst wil doen.

De persiflages waren voor Pechtold soms ongemakkelijk: "De eerste keer dat ik op tv werd nagedaan was confronterend maar ook leerzaam, want daardoor zie je hoe je op het publiek overkomt."

Gert Verhulst

Gert Verhulst beleeft zijn wittebroodsweken, want hij is net getrouwd. Als baas van Studio 100 is hij verantwoordelijk voor het succes van kinderseries als Samson en Gert, Kabouter Plop en K3. Gert vertelt in de podcast hoe de roem hem is overkomen. En dat hij persoonlijk nog weinig ambities heeft. "Ik heb alles in mijn leven mogen doen wat ik wilde en daar een goede boterham aan verdiend."

Ferry Mingelen

Jarenlang kwam presentator Ferry Mingelen vanuit politiek Den Haag iedere dag de huiskamer binnen. Eind 2013 ging hij met pensioen, maar is daarna nog regelmatig te zien als politiek commentator. Ferry erkent het duiden van de dagelijkse politiek wel te missen. "Ik had geen vrienden in de politiek en ik heb er ook geen vrienden aan overgehouden. Weg is weg in Den Haag."

Robbert van Beckhoven

Meesterbakker en jurylid van Heel Holland Bakt, Robbert van Beckhoven, vertelt hoe hij zich ooit heeft voorgenomen "om nooit meer iets te doen waar hij een hekel aan heeft". Nu heeft hij eindelijk een bakkerij die volledig voldoet aan zijn eigen voorwaarden. Hij vertelt over zijn plotselinge roem en hoe hij als jongetje droomde om acteur te worden om, via het bakkersvak, uiteindelijk toch in het theater terecht te komen.

Wim Pijbes

Oud-directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes vond het een eer om onderwerp te zijn van een persiflage in Koefnoen. "Dan doe je toch iets goeds. Als directeur stond ik het liefst zowel in chique kunstbladen als in de Margriet. Want juist die lezers zijn ons publiek."

De laatste jaren hoopte hij op een leven in de luwte. Maar als directeur van de Stichting Droom en Daad, die kunst wil bevorderen in Rotterdam, komt hij weer regelmatig in het nieuws. Met een nieuw museum voor Landverhuizers in Rotterdam bijvoorbeeld.

Ik was Jou met Owen Schumacher

In de Omroep MAX / NPO Radio 1-podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft 'geleend' toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte.

De podcast Ik was Jou is te downloaden en / of te beluisteren op de NPO Radio 1-site en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie