Podcast

Podcast De Dag: Is Nederland te streng voor Aruba, Curaçao en Sint-Maarten?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Is Nederland te streng voor Aruba, Curaçao en Sint-Maarten?

Door de coronacrisis komt er al maanden geen enkele toerist naar de eilanden en is de toch al kwetsbare economie helemaal stil komen te liggen. Is dit het moment om strenge eisen te stellen aan noodhulp?

#616 - Is Nederland te streng voor Aruba, Curaçao en Sint-Maarten?

Caribisch Nederland is zwaar getroffen door de coronacrisis. Het toerisme is helemaal stilgevallen en dat lijkt de nekslag voor de toch al zeer kwetsbare economie op de eilanden. Meer dan de helft van de inwoners van Curaçao heeft geen baan en is voor eten afhankelijk van hulp. En om aan Nederlandse eisen voor noodhulp te voldoen moeten alle ambtenaren nu 12,5% op hun salaris inleveren. Sinds vorige week is het land in de greep van felle protesten en ook rellen.

Correspondent Dick Drayer vertelt in podcast De Dag hoe groot de zorgen en sociale onrust op de eilanden zijn. Mensen begrijpen dat Nederland hervormingen eist, maar gaan de voorwaarden die premier Rutte stelt niet te ver? Komt het Caribisch deel van het koninkrijk de economische klap van corona te boven? En, zo klinkt het op Curaçao: kan het land nog wel zelfstandig verder?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie