Podcast
NOS

Podcast De Dag: 'Pablo Icecobar' en crystal meth in Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Pablo Icecobar' en crystal meth in Nederland

In Nederland worden steeds vaker laboratoria gevonden waar crystal meth wordt gemaakt. Een Mexicaan die zichzelf 'Pablo Icecobar' noemt zou de kennis van de productie van deze drugs ('ice') naar Nederland hebben gebracht.

#1471 - 'Pablo Icecobar' en crystal meth in Nederland - De Dag

De rechter doet vandaag uitspraak tegen de Mexicaanse hoofdverdachte in een geruchtmakende zaak rond crystal meth labs in Nederland. Hij had volgens het OM samen met een Nederlander een aansturende en coördinerende rol in de criminele organisaties achter meerdere drugslabs.

Misdaadverslaggever Willem-Jan Joachems van Omroep Brabant volgt de zaak al vanaf het eerste uur. Hij was de enige journalist die in mei 2019 bij de vondst was van een groot drugslab aan boord van een boot in de dorpshaven van Moerdijk. Daar werd door drie Mexicanen crystal meth gemaakt. In de jaren die volgden ontrolde zich een groot netwerk van drugslabs in Nederland, die waarschijnlijk gerund werden door een Mexicaan die zichzelf 'Pablo Icecobar' noemt.

Gepakt of niet, deze Pablo Icecobar laat blijvend zijn sporen na, zegt Willem-Jan Joachems in deze podcast. Hij gaf een startschot voor de methproductie in Nederland, die groter en groter lijkt te worden.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Ster advertentie
Ster advertentie