Podcast

Podcast De Dag: klopjacht op Jürgen Conings splijt België

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: klopjacht op Jürgen Conings splijt België

De zwaarbewapende Vlaamse beroepsmilitair verdween twee weken geleden. De autoriteiten benadrukken hoe gevaarlijk hij is, maar tienduizenden mensen uiten juist hun steun aan hem.

#851 - Klopjacht op Jürgen Conings splijt België - De Dag

Al twee weken wordt er in België met man en macht gezocht naar de Vlaamse beroepsmilitair Jürgen Conings. Hij is volgens de autoriteiten zwaarbewapend en heeft het gemunt op politici en virologen. Topviroloog Marc van Ranst zit om die reden ondergedoken in een safehouse.

De zaak leidt tot veel angst en onzekerheid, maar legt ook dieperliggende wonden bloot, vertelt de Vlaamse journalist Bruno Struys van dagblad De Morgen in podcast De Dag. Want Conings krijgt opvallend veel bijval, van zowel rechtsextremistische militairen en ex-militairen, als van mensen die zich net als hij tegen de gevestigde orde richten. Antwoorden op de vragen die dat oproept, zijn er volgens Struys nog nauwelijks.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie